Florin Mituleţu, numit vicepreşedinte al AEP, a demisionat din CJ Dolj; PNL are „regrete”

31/03/2015 5:23 pm0 comments

Consiliul Judeţean Dolj a aprobat în şedinţa de marţi vacantarea unui loc de consilier judeţean după ce Florin-Constantin Mituleţu-Buică, numit în urmă cu câteva săptămâni în funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii Electorale Permanente, a demisionat din CJ. Mituleţu era consilier judeţean din partea PSD, fiind ales pe listele USL la alegerile locale din 2012.

20150331_143146 20150331_143225

Consilierul PNL Marcel Marcea a afirmat că demisia lui Mituleţu „este o mare pierdere pentru CJ Dolj”, însă prezenţa lui în AEP „va fi un câştig pentru ţară”.
„Dragi colegi, tot timpul trebuie să spunem adevărul în Consiliul Judeţean. Din punctul meu de vedere, plecarea domnului consilier Mituleţu este o mare pierdere pentru Consiliul Judeţean Dolj, dar nu pot să nu remarc faptul că este un câştig pentru ţară prezenţa dumnealui în Autoritatea Electorală Permanentă, ceea ce îmi dă speranţa că nu vom mai avea probleme nici cu voturile în diasporă, nici cu listele permanente şi trebuie să recunosc că după această plecare probabil vor deveni mult mai interesante viitoarele şedinţe ale Consiliului Judeţean Dolj”, a spus Marcea, ironic, la şedinţa CJ Dolj.
Preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, a răspund în aceeaşi notă, în râsetele aleşilor judeţeni: „Dacă îmi permiteţi, chiar am să-i transmit”.
Următorul pe lista electorală a USL ar fi Florin Cică, membru PC Dolj, însă USL nu a depus până acum o cerere pentru ocuparea postului vacant în CJ Dolj. „Altădată era un oarecare ritm accelerat privind înlocuirea în CJ, acum nu mai văd acelaşi ritm accelarat. Şi o să întreb cine urmează şi ce apartenenţa politică are?”, a întrebat consilierul PNL Marian Irinei.
Secretarul general al CJ Dolj, Gheroghe Barbărasă, a răspuns că USL nu a făcut până acum nicio solicitare în acest sens: „Termenul de ritm alert este relativ. Nu ştiu ce înseamnă alert sau mai puţin alert, dar noi vorbim pe bază de documente. Faptul că cineva îşi dă demisia, eu am obligaţia să vă aduc la cunoştinţă acest lucru. Ceea ce am şi făcut. Partea a doua – desemnarea unui înlocuitor al demisionarului – este un act care comportă unele discuţii, dar, în primul rând, la întrebarea de ce nu s-a cerut azi validarea mandatului următorului de pe listă este pentru că nu a cerut nimeni. Nu pot să fac o solicitare din oficiu. Restul când va sosi un document din partea nu ştiu cui, a unei coaliţii, a unei formaţiuni politice, rămâne să analizaţi dumneavoastră din sală. Şi atunci, eu, în funcţie de natura acelui document, vă voi propune un proiect de hotărâre cu validarea mandatului de consilier”.

Roxana Vlădăşel

 

 

Share and Enjoy:
 • Digg
 • Sphinn
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Mixx
 • Google Bookmarks
 • StumbleUpon
 • Tumblr
 • Twitter
 • Yahoo! Bookmarks
 • Yahoo! Buzz
Tags: meill cj dolj, cj dolj vacant mituletu florin, mituletu aep, demisia lui mituletu, consiliul județean dolj, florin-constantin mituleţu-buică

Leave a Reply


Current month ye@r day *