Europarlamentarul Marinescu (PDL): Ordonanța privind migraţia aleşilor locali a creat un dezechilibru major în administrația locală datorită presiunilor care se fac asupra primarilor

19/09/2014 8:04 pm0 comments

marinescu, voicuACL Dolj își numără primarii după intrarea în vigoare a Ordonanţei de Urgenţă privind migraţia aleşilor locali. Președintele PDL Dolj Marian-Jean Marinescu susține că ordonanța “a creat un dezechilibru major în administrația locală datorită presiunilor care se fac asupra primarilor, consilierilor să treacă la PSD”.

Președintele PDL Dolj Marian-Jean Marinescu a declarat că, până în prezent “știe, dar nu exact că doi, trei primari au trecut la PSD”.
“Această ordonanță, pe lângă faptul că este total în afara oricăror reguli a creat și o situație care cred că este și foarte periculoasă: eu știu că securitatea unui stat se bazează și pe echilibru și stabilitatea administrației, în general. Și locală. Eu cred că această ordonanță a creat un dezechilibru major în administrația locală datorită presiunilor care se fac asupra primarilor, consilierilor să treacă la PSD. Sunt presiuni foarte mari create de oameni care circulă prin județ, se referă la locul de muncă al consilierilor, se referă chiar și la propuneri financiare. Bine-nțeles că se referă și la propuneri financiare primarilor pentru sprijinul comunităților, altfel nu se poate asigura dezvoltarea comunității decât dacă trece primarul în altă parte, deci sunt foarte multe lucruri care nu au niciun fel de legătură cu regulile democratice. (…) Nu vă pot spune câți primari mai are PDL-ul pentru că nu avem o situație exactă cu cei care se pare că au depus la alții că vă dați seama că le țin prin sertare. Așa, dacă vreți, știm dar nu exact, că doi, trei ar fi făcut lucrul ăsta. Nu luăm la socoteală pe domnul Șovăilă pe care noi l-am exclus. Vă vom prezenta o situație foarte exactă atunci când vom avea hârtiile”, a spus europarlamentarul Marian-Jean Marinescu.
Președintele PDL Dolj a mai declarat că până în prezent niciun primar social-democrat nu a venit în rândurile partidului pe care îl conduce.
“Știm că doamna primar de la Bistreț (n.r., Cristiana Antonie), care a fost exclusă din partid a fost cooptată în nu știu ce organizație de conducere a PSD, știm că domnul primar de la Calafat (n.r., Mircea Guță) a depus o solicitare prin care a devenit primar independent, deci nu s-a dus la PSD. Din hârtii, doar doi primari, cel de la Călărași și Bistreț au fost deja cooptați”, a mai spus Mihai Voicu, președintele PNL Dolj.
Roxana Vlădășel

Share and Enjoy:
 • Digg
 • Sphinn
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Mixx
 • Google Bookmarks
 • StumbleUpon
 • Tumblr
 • Twitter
 • Yahoo! Bookmarks
 • Yahoo! Buzz
Tags: acl dolj, președintele pdl, mihai voicu, pnl dolj, dolj marian-jean marinescu

Leave a Reply


Current month ye@r day *