Dolj: În comuna Teasc s-a inaugurat serviciul public comunitar local de evidență a persoanelor

27/10/2014 5:07 pm0 comments

Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a participat, luni, la inaugurarea serviciului public comunitar local de evidență a persoanelor din comuna Teasc, aceasta fiind cea de-a 39-a structură funcţională pentru eliberarea actelor de identitate din judeţ.

01Cu acest prilej, Ion Prioteasa, preşedintele CJ Dolj, a evidenţiat contribuţia consiliului judeţean la facilitarea obţinerii documentelor de identitate prin achiziţionarea unui laborator mobil, destinat realizării acestui tip de act în comunităţile în care nu funcționează servicii locale de evidență a populației.
„Mă bucur că pot fi alături de dumneavoastră, la un eveniment important pentru comunitatea din Teasc. O comună însemnată, care numără peste 3.000 de suflete, are de astăzi propriul serviciu de eliberare a actelor de identitate, ceea ce pentru localnici constituie un dublu avantaj.
Cei care trebuie să-şi obţină sau să-şi preschimbe cărţile de identitate o vor putea face la ei acasă, fără a mai fi nevoiţi să parcurgă distanţa până la Craiova, municipiu căruia îi erau arondaţi până acum, scutind astfel timp preţios, dar şi banii cheltuiţi cu transportul.
Marcăm, în felul acesta, un nou pas înainte făcut în beneficiul cetăţenilor, prin dezvoltarea reţelei de servicii locale de evidenţă a persoanelor din judeţul Dolj, care, dacă în 2005 număra doar nouă structuri, ajunge odată cu inaugurarea de astăzi la 39.04
Şi mai îmbucurător este faptul că aceste puncte de eliberare a actelor de identitate sunt mult mai prezente în mediul rural, acolo unde populaţia este preponderent îmbătrânită, fiind, din acest punct de vedere, mult mai dificilă deplasarea într-o altă localitate.
De altfel, Consiliul Judeţean Dolj a avut acest aspect în vedere şi când a reuşit ca, printr-un proiect cu finanţare europeană, să asigure dotarea Direcţiei Publice Comunitare de Evidenţă a Persoanelor cu un laborator mobil pentru eliberarea actelor de identitate.
Mai precis, a fost achiziţionat un autovehicul, special adaptat şi dotat în acest sens, care se deplasează în localităţile în care nu funcţionează servicii locale şi care realizează documentele de identitate solicitate.
Am venit şi în felul acesta în sprijinul celor care, din cauza vârstei înaintate sau a lipsei banilor, nu puteau să se deplaseze pentru a se prezenta personal la ghişeu. Cât de necesar era laboratorul mobil reiese şi din activitatea intensă pe care o desfăşoară, numai în luna aceasta fiind eliberate, cu ajutorul lui, aproape 500 de acte de identitate.
Tot printr-un proiect cu finanţare europeană, ne-am îndreptat şi către persoanele de etnie romă care nu deţineau acte de stare civilă sau de identitate, din şase localităţi doljene, ajutându-le să obţină aceste documente în lipsa cărora le era imposibil să se angajeze.
Consiliul judeţean va acorda, în continuare, întregul concurs Direcţiei de Evidenţă a Persoanelor şi primăriilor în vederea înfiinţării de noi puncte de eliberare a actelor în Dolj, până la sfârşitul acestui an urmând să-şi înceapă activitatea alte trei servicii, în comunele Galicea Mare, Goicea şi Bucovăţ“, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa.
La rândul său, primarul comunei Teasc, Cristinel Banu, a spus: „Este un moment fericit, aşteptat de întreaga comunitate, dovadă fiind şi numărul mare al persoanelor care încă din ziua deschiderii s-au prezentat la ghişeu, pentru a obţine acte de identitate.
Am reuşit să aducem aceste servicii mai aproape de cetăţeni şi datorită unei investiţii consistente din bugetul propriu, dar vreau să le mulţumesc tuturor instituţiilor care ne-au oferit sprijinul pentru ca această structură să-şi înceapă activitatea. Ca materializare a unei conlucrări reuşite, comuna Teasc are de astăzi propriul serviciu local de evidenţă a persoanelor, cu doi angajaţi, cu toată aparatura necesară, care funcţionează în sediul primăriei.“
Alături de preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, la eveniment au mai participat vicepreşedintele Cristinel Iovan şi directorul Direcţiei Publice Comunitare de Evidenţă a Persoanelor, comisar-şef de poliţie Marin Stănică.

 

Share and Enjoy:
 • Digg
 • Sphinn
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Mixx
 • Google Bookmarks
 • StumbleUpon
 • Tumblr
 • Twitter
 • Yahoo! Bookmarks
 • Yahoo! Buzz
Tags: președintele consiliului județean (cj) dolj, ion prioteasa

Leave a Reply


Current month ye@r day *