Craiova: Ecologiştii protestează împotriva tăierilor ilegale de păduri

07/05/2015 1:48 pm0 comments

Sâmbătă, 9 mai 2015, ora 16.00, în toate municipiile din țară, Partidul Ecologist Român, societatea civilă și ONG-uri de profil vor protesta împotriva tăierilor ilegale ale pădurilor din Romania. Mii de oameni vor ieși în stradă să ia atitudine față de distrugerea comorii ecologice a românilor. 

paduriÎn municipiul Craiova, protestul se va desfăsura pe Esplanada Parcului Tineretului conform autorizației obținute de către Partidul Ecologist Român, Filiala Dolj, aprobată de autoritățile locale.
”Pentru că nu putem fi complici la masacrarea pădurilor din România, noi, Partidul Ecologist Român, cerem de urgenţă demararea unei anchete penale în cazul firmei Schweighofer Holzindustrie, precum şi tragerea la răspundere a reprezentanţilor instituţiilor care se ocupă de gestionarea pădurilor-Ministerul Mediului şi regiile din subordine: Romsilva, Inspectoratele Teritoriale pentru Regim Silvic și Vânătoare, ICAS, Agenția Naţională pentru Protecția Mediului, Garda Națională de Mediu. De asemenea, solicităm suspendarea exportului de buştean pe 20 de ani.
În felul acesta, nu numai că s-ar reduce exploatările ilegale, dar cel mai probabil că s-ar crea premisele pentru prelucrarea de produse finite. Este ruşinos ca România să exporte lemn brut şi, în acelaşi timp, să importe PAL, hârtie sau creioane. Ce-i drept, asta spune multe despre „minţile luminate” care ne-au condus până acum şi care nu s-au gândit nicio clipă la dezvoltarea ţării, ci doar la propria lor prosperitate.
În paralel, pentru a repara măcar în parte dezastrul produs în ultimii ani, propunem stabilirea unei cote obligatorii de 40%, ca procent de existenţă standard a pădurilor din România (media europeană este de 30%, în secolul XIX pădurile din România, atingeau un procent de 80%) şi declanşarea unei campanii naţionale de împădurire în vederea atingerii procentului de 40%.
În Dolj situația nu este una gravă, instituțiile abilitate ale statului reușind să țină în mână situația, dar ne alăturăm demersului colegilor noștrii și sperăm că în viitor în județul nostru nu vor mai exista cazuri de defrișări așa cum s-a întâmplat în unele localități. Acțiunea noastră are ca loc de desfășurare esplanada Parcului Tineretului și nici unde altundeva. Îi așteptăm pe doljenii interesați de soarta mediului înconjurător să ni se alăture la acest protest pașnic și de normalitate”, a declarat președintele PER Dolj, Ninel Cercel.

 

Share and Enjoy:
 • Digg
 • Sphinn
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Mixx
 • Google Bookmarks
 • StumbleUpon
 • Tumblr
 • Twitter
 • Yahoo! Bookmarks
 • Yahoo! Buzz
Tags: taieri ilegale de paduri, ecologiştii, protest împotriva craiova, paduri

Leave a Reply


Current month ye@r day *