Craiova: Ceremonie militar religioasă dedicată sărbătoririi Zilei Armatei României

25/10/2014 9:31 pm0 comments

Prefectul Judeţului Dolj, Nicolae Sorin Răducan, a participat sâmbătă, 25 octombrie 2014, la manifestările prilejuite de sărbătorirea Zilei Armatei României.

BOG_6214 BOG_6228 BOG_6284

Cu această ocazie, Prefectul Judeţului Dolj a transmis mesajul prim-ministrului Guvernului României, Victor Ponta: “Astăzi, de Ziua Armatei Române, îmi exprim toată prețuirea pentru militarii români, cei care reprezintă un simbol absolut al curajului și demnității naționale. Demonstrațiile de eroism ale militarilor noștri au scris multe pagini din istoria acestei națiuni. În zilele noastre, pe câmpurile de luptă din multe părți ale lumii, militarii români câștigă respectul partenerilor noștri și cresc reputația României. Indiferent că ne referim la momente răsunătoare din trecut, precum eliberarea ultimei bucăți de pământ românesc în 25 octombrie 1944, sau la participarea, astăzi, în războiul împotriva terorismului, Armata Română înseamnă curaj, determinare, devotament și patriotism. Sunt valori ce ar trebui să transmită un mesaj puternic fiecăruia dintre noi, valori care merită celebrate mereu, valori de care avem BOG_6350nevoie în societatea noastră pentru a deveni mai puternici ca națiune. Mulțumesc militarilor români, în numele Guvernului României, pentru tot ceea ce au făcut și fac apărând libertatea fiecăruia dintre noi. Misiunea lor e cu atât mai importantă în contextul internațional dificil din prezent. Guvernul României a fost și va rămâne un partener și un susținător necondiționat al Armatei Române și va continua să îi ofere tot sprijinul necesar, astfel încât militarii să fie pregătiți pentru a ne respecta angajamentele față de partenerii noștri, dar și pentru a ne asigura că vom face față oricăror provocări” – Victor Ponta, prim-ministru al Guvernului României.

La rândul său, președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa a declarat că “Ziua Armatei este un bun prilej pentru a ne exprima deplina prețuire față de toți cei care servesc patria sub culorile drapelului național”.

„Sunt profund onorat să particip la ceremonia dedicată Zilei Armatei, o manifestare care reverberează adânc în sufletul fiecărui român, pentru că astăzi sărbătorim o instituție a credibilității și responsabilității, a demnității și loialității. Zi de o importanță deosebită, ea reprezintă un reper identitar al națiunii noastre şi un simbol al dezideratelor care ne-au conturat istoria.
Marcând împlinirea a șapte decenii de la eliberarea prin luptă și jertfă a ultimelor ținuturi românești de sub ocupație străină, celebrăm una dintre cele mai strălucite afirmări ale idealurilor de libertate, suveranitate și integritate teritorială, ce au definit mereu strădaniile înaintașilor noștri.
Ostașii români ai zilelor noastre cinstesc trecutul de glorie al Armatei prin modul ireproșabil în care, cu profesionalism și curaj, duc la bun sfârșit misiunile încredințate României în cadrul forțelor de coaliție, dar și prin felul în care răspund fiecărei chemări de a veni în sprijinul comunităților greu încercate.
Ziua Armatei este un bun prilej pentru a ne exprima deplina prețuire față de toți cei care servesc patria sub culorile drapelului național, precum și recunoștința față de veteranii de război și militarii în rezervă și retragere. Este și o zi în care ne înclinăm frunțile, cu respect, în memoria tuturor eroilor care, atunci și acum, au apărat interesele naționale cu prețul propriilor vieți.
În calitate de președinte al Consiliului Județean Dolj, doresc să vă felicit pentru întreaga activitate depusă și să vă urez multă sănătate și succes în toate misiunile în care veți fi angrenați. La mulți ani!“

Share and Enjoy:
 • Digg
 • Sphinn
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Mixx
 • Google Bookmarks
 • StumbleUpon
 • Tumblr
 • Twitter
 • Yahoo! Bookmarks
 • Yahoo! Buzz
Tags: prefectul judeţului dolj, nicolae sorin răducan

Leave a Reply


Current month ye@r day *