Craiova: Activităţi ce se vor desfăşura cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române

02/04/2015 3:39 pm0 comments

jandarmi prÎn contextul sărbătoririi a 165 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Mihai Bravul” Dolj în colaborare cu Universitatea din Craiova, având ca partener Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România, organizează, în data de 03 aprilie 2015, începând cu ora 11.00, în Sala Albastră a Universităţii din Craiova, Conferinţa cu participare internaţională „Jandarmeria Română – de la structuri arhaice la Eurogendfor” la care vor lua parte academicieni, cercetători, profesori universitari, reprezentanţi ai instituţiei „oamenilor de arme”, precum şi un invitat special, Comandantul Forţei de Jandarmerie Europene – Eurogendfor.

Conferinţa „Jandarmeria Română – de la structuri arhaice la Eurogendfor” are scopul de a iniţia o cât mai largă dezbatere cu privire la multiplele faţete ale relaţiilor internaţionale militare contemporane şi în acest context evoluţia structurilor cu atribuţii în menţinerea, asigurarea şi, la nevoie, restabilirea ordinii publice.
De asemenea, se doreşte o punere în dialog a diverselor moduri de abordare, prin reunirea nu doar a unor teoreticieni, cercetători sau analişti, ci şi a unor personalităţi cu un rol direct în evoluţia şi dezvoltarea structurilor de poliţie cu statut militar.
Conferinţa acordă o atenţie specială modului în care problemele internaţionale specifice mediului de ordine publică şi militar sunt reflectate în mass – media, dând naştere unor curente de opinie publică.
Pe lângă aspectele diplomatice şi economice – care sunt, de regulă, privilegiate în studiul relaţiilor internaţionale – se pune în lumină rolul tot mai pregnant al factorului militar, în condiţiile dezvoltării mijloacelor de comunicare.
Conferenţierile în plen vor fi susţinute de personalităţi ale mediilor academice, din învăţământul militar şi civil din ţară, precum şi de către comandantul Forţei de Jandarmeriei Europene – Eurogendfor.
Referitor la Conferinţa Internaţională „Jandarmeria Română – de la structuri arhaice la Eurogendfor”, inspectorul şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „Mihai Bravul” Dolj, general de brigadă dr. Constantin Florea a declarat că „Jandarmeria Română se reinventează zi de zi pentru comunitate sau prin îmbunătăţirea serviciilor în concordanţă cu nevoile societăţii. Evenimentele culturale de anvergură înalţă prestigiul unei comunităţi, iar de data aceasta, două instituţii importante – Universitatea din Craiova şi Jandarmeria Română prin Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Mihai Bravul” Dolj, în parteneriat cu Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România, organizează un eveniment de înaltă ţinută intelectuală la care vor lua parte cercetători, profesori universitari şi personalităţi din lumea ştiinţifică. Scopul conferinţei este acela de a crea premisele realizării unor colaborări internaţionale inter şi trans – disciplinare şi de a contribui la creşterea vizibilităţii mediului academic doljean, cât şi a acestei prestigioase instituţii – Jandarmeria Română prin Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Mihai Bravul” Dolj.
Prin organizarea unei astfel de conferinţe internaţionale, oraşul Craiova devine un veritabil forum al dezbaterilor academice concentrate pe teme de interes naţional şi european.
Interesul manifestat faţă de acest eveniment ştiinţific şi numărul mare de participanţi din mediul academic şi instituţiile militare, precum şi din străinătate ne demonstrează succesul unei astfel de iniţiative şi ne întăreşte convingerea în direcţia organizării unei noi ediţii pe viitor.”

Activitatea festivă dedicată Zilei Jandarmeriei Române

De asemenea, în aceeaşi zi, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dolj şi Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova vor organiza la Opera Română Craiova o activitate festivă, în cadrul căreia vor fi acordate distincţii oficialităţilor participante, precum şi reprezentanţilor instituţiilor cu care cele două unităţi colaborează/cooperează.
Cele două unităţi de jandarmi vor încheia activităţile dedicate Zilei Jandarmeriei Române cu un ceremonial militar – retragere cu torţe. Această manifestare se va desfăşura, începând cu ora 20.00, pe itinerariul Piaţa „Mihai Viteazul” – str. A.I. Cuza – str. Arieş, având sprijinul Muzicii Militare a Garnizoanei Craiova.

 

Share and Enjoy:
 • Digg
 • Sphinn
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Mixx
 • Google Bookmarks
 • StumbleUpon
 • Tumblr
 • Twitter
 • Yahoo! Bookmarks
 • Yahoo! Buzz
Tags: ziua jandarmeriei craiova 2015, comandantul forţei de jandarmerie europene, ziua jandarmeriei române, seful jandarmeriei craiova 2015, eurogendfor, ziua jandarmeriei craiova

Leave a Reply


Current month ye@r day *