Congresul tinerilor creștin – ortodocși, în Arhiepiscopia Craiovei

05/06/2014 3:46 pm0 comments

Manastirea TismanaArhiepiscopia Craiovei organizează, în perioada 13-14 iunie, prin Biroul de învăţământ, catehizare şi activităţi cu tineretul, cea de-a X-a ediţie a Congresului tinerilor creştin-ortodocşi de la Tismana.

Activitatea se desfăşoară în colaborare cu Fundaţia „Cuvântul care Zideşte“ şi Asociaţia Studenţilor Creştin-Ortodocşi, filialele Craiova şi Târgu Jiu. Întâlnirea de anul acesta va avea tema „Sfinţii Martiri Brâncoveni – modele de credinţă, viaţă şi mărturisire pentru tânărul de astăzi“. Prin această activitate se doreşte realizarea mai multor activităţi interactive şi cu caracter catehetic spre folosul tinerilor din Arhiepiscopia Craiovei. Ajuns anul acesta la cea de a X-a ediţie, Congresul tinerilor creştin-ortodocşi din Arhiepiscopia Craiovei a  avut de fiecare dată în vedere dezbaterea problemelor legate de viaţa şi preocupările tinerilor.

Astfel, în anul 2009, de pildă, tema abordată a fost „Tinerii în viaţa Bisericii. Formarea spiritului de voluntariat la tineri“. Activitatea a avut menirea de a răspunde unor preocupări actuale şi foarte transparente ale tinerilor în ce priveşte propria formare, dar şi unor solicitări ale părinţilor, referitoare la educaţia potrivită pentru copiii lor.
În 2010, tema conferinţei a fost „Preocupările tânărului de azi“. Activitatea a avut menirea de a aduna împreună lideri ai tinerilor  din mai multe comunităţi din cuprinsul Arhiepiscopiei Craiovei spre a evalua activităţile desfăşurate după conferinţa din 2009 şi până în prezent şi de a iniţia noi activităţi educative şi culturale sub semnul aceloraşi valori esenţiale pe care cultura ortodoxă le angajează în chip viabil în societatea de astăzi.  La acest eveniment a luat parte şi un grup de 10 de tineri din partea Federaţiei Internaţionale de Tineret „Syndesmos“. Întâlnirea s-a desfăşurat la Mănăstirea Tismana şi în Parohia Pociovaliştea, în judeţul Gorj, în perioada 30 aprilie – 2 mai 2010.
În 2011 întâlnirea anuală a tinerilor olteni a fost găzduită de Parohia Strâmba Jiu şi de Mănăstirea „Sfânta Treime“ – Strâmba Jiu, tema de discuţie fiind „Familia – ieri, azi şi mâine“. Anul trecut, la finele lunii mai, peste 100 de tineri olteni au poposit la Tismana pentru a lua parte la lucrările Congresului tinerilor creştin-ortodocşi din Oltenia, organizat pe tema „Vindecarea în Hristos şi sfinţii tămăduitori“. (S.M.)

Share and Enjoy:
 • Digg
 • Sphinn
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Mixx
 • Google Bookmarks
 • StumbleUpon
 • Tumblr
 • Twitter
 • Yahoo! Bookmarks
 • Yahoo! Buzz
Tags: biroul de învăţământ, catehizare şi activităţi cu tineretul, arhiepiscopia craiovei

Leave a Reply


Current month ye@r day *