Claudiu Manda: Începând cu data de 1 iulie, salariul minim va ajunge la 900 de RON

27/06/2014 3:18 pm0 comments

claudiu mandaDeputatul Claudiu Manda, vicepreşedintele Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor a declarat că majoritatea parlamentară şi Guvernul condus de Victor Ponta îşi continuă proiectele asumate în campania electorală şi rezultatele nu întârzie să apară.

“În ciuda eforturilor făcute de către opoziţia PDL-PNL de a duce în derizoriu munca guvernaţilor şi a majorităţii parlamentare trebuie spus că nu reuşesc şi asta pentru că îi contrazic rezultatele obţinute. Reuşim în continuare să ne implementăm proiectele promise românilor şi să reparăm nenorocirile comise de către guvernarea PDL. Începând cu data de 1 iulie, salariul minim va ajunge la 900 de RON. Această creştere cu 50 de lei vine după ce la începutul anului am mai avut o creştere salarială. Chiar şi opoziţia PDL-PNL trebuie să accepte că în doar doi ani am reuşit să creştem salariul minim de la 700 la 900 de RON, nu să tăiem, ceea ce înseamnă o creştere de aproximativ 30%. În România nu a mai existat de mult o creştere atât de consistentă a veniturilor mici”, a declarat deputatul Claudiu Manda, vicepreşedintele Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci .
Liderul social-democrat a mai declarat că o altă măsură care vine în sprijinul românilor este ordonanţa de guvern prin care se pot înjumătăţi ratele. “Guvernul a adoptat în şedinţa de joi ordonanţa de urgenţă pentru modificarea şi completarea Codului fiscal prin care se reglementează unele deduceri pentru credite în cazul persoanelor fizice cu venituri mici. Prin aceste facilităţi fiscale acordate populaţiei îndatorate se urmăreşte majorarea veniturilor disponibile şi, de aici, creşterea consumului cu efecte favorabile asupra creşterii economice. Pentru a beneficia de deducerea speciala lunară pentru credite restructurate, contribuabilii respectivi trebuie să realizeze venituri brute din salarii, la funcţia de bază sau venituri brute din pensii de până la 2.200 lei, inclusiv, în fiecare lună a perioadei impozabile în care se acordă deducerea, care va fi lunar, pentru o singură sursă de venit şi reprezintă rata creditului de după încheierea perioadei de diminuare a ratei, nu mai mult de 900 lei, în anumite condiţii, pe baza documentelor justificative emise de împrumutator.Facilitatea fiscală se va acorda pe cel mult doi ani, atâta timp cât debitorul îşi onorează corespunzător serviciul datoriei. Este o măsură care vine în sprijinul românilor. Ne respectăm promisiunile şi ne continuăm proiectele asumate”, a spus preşedintele PSD Dolj, deputatul Claudiu Manda.

Share and Enjoy:
 • Digg
 • Sphinn
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Mixx
 • Google Bookmarks
 • StumbleUpon
 • Tumblr
 • Twitter
 • Yahoo! Bookmarks
 • Yahoo! Buzz
Tags: victor adrian manda, deputatul claudiu manda, vicepreşedintele comisiei pentru buget

Leave a Reply


Current month ye@r day *