Biblioteca Județeană: Evenimentul Google I/O Extended

25/06/2014 3:54 pm0 comments

Biblioteca AmanBiblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman” vă invită joi, 26 iunie 2014, începând cu ora 17:00, în sala Acad. Dinu C. Giurescu la evenimentul Google I/O Extended.

Compania CBN IT, dezvoltatorul platformei de softuri educaționale 2bitsEDU, alături de Asociația „Viața în fiecare zâmbet”, Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman”, Asociaţia „Craiova Capitală Culturală Europeană 2021”, organizează acest eveniment care face parte din seria conferințelor Google I/O, organizate de colosul american în fiecare an în SUA, timp de 2 zile consecutiv, transmis live peste tot în lume.
Conferințele Google I/O sunt o platformă de explorare a noilor produse și a inovațiilor de ultimă oră de la Google. Liderii industriei împărtășesc din tehnologiile și produsele momentului, iar participanții au oportunitatea de a experimenta aplicațiile ce utilizează cele mai noi descoperiri Google. Google I/O Extended sunt module ale evenimentului din SUA, implementate în diferite țări. În România, CBN IT iși dorește să adune anul acesta la Craiova, pasionați de tehnologiile Google, dezvoltatori sau utilizatori de aplicații bazate pe acestea, reprezentanți ai domeniului IT, antreprenori sau specialiști din cadrul companiilor ce utilizează astfel de soluții.
“Demersul nostru este unul educațional chiar și pentru specialștii din domeniu. Cei care utilizăm tehnologiile Google suntem o adevărată comunitate, iar scopul utilizării acestor tehnologii pentru unii, este de a dezvolta produse inovative, iar pentru alții de a identifica si utiliza solutii si produse competitive. Evenimentul de la Craiova vine ca o completare a nevoii de interacțiune pe această zonă, ca o platformă pentru schimb de idei, acțiune benefică pentru oricine este interesat de potențialul tehnologiei”, a declarat Cezar Nourescu, Director General, CBN IT.
CBN IT va prezenta câteva soluții Cloud oferite de Google, din perspectiva experienței acumulate și va scoate în evidență avantajele acestor tehnologii prin ansamblul de proiecte destinate domeniului educațional, 2bitsEDU – www.2bitsEDU.com. Unul din produsele 2bitsEDU este softul Scholar and University Management System (destinat grădinițelor, învățământului preuniversitar sau universitar), gândit pentru optimizarea activității în instituțiile de învățământ, oferind posibilitatea unui control facil al unui volum mare de informații, indiferent de natura acestora. Aplicația este și o platformă on-line de comunicare între dascăli, elevi și părinți. (S.M.)

 

Share and Enjoy:
 • Digg
 • Sphinn
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Mixx
 • Google Bookmarks
 • StumbleUpon
 • Tumblr
 • Twitter
 • Yahoo! Bookmarks
 • Yahoo! Buzz
Tags: google i/o extended, biblioteca judeteana alexandru si aristia aman

Leave a Reply


Current month ye@r day *