Biblioteca din Vacanță – Startul celei de-a VI-a ediții

18/06/2014 3:26 pm0 comments

Biblioteca din vacantaBiblioteca din Vacanță, proiect aflat la cea de-a VI-a ediție, se va desfășura în perioada verii, în intervalul 1 iulie – 29 august 2014. Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” pregătește și în acest an o serie de activități educative structurate sub forma unor ateliere de desen, teatru, origami, limbi străine, competențe de IT, dar și altele.

Cele două secții ale bibliotecii implicate în acțiunile educative adresate copiilor sunt Copii și Tineret, respectiv Mediatecă și American Corner. Astfel, prima dintre secții a pus la punct un program foarte variat de activități cuprinzând ateliere de desen, teatru, origami, lucru manual, respectiv cursul interactiv intitulat Micul Jurnalist. Programele se adresează copiilor provenind din ciclurile primar și gimnazial. Mediateca și American Corner propun și în acest an activități interactive în domenii precum limba engleză, abilități IT, art crafts sau mail art. Aceste cursuri se adresează elevilor claselor V-VIII și se vor desfășura de două ori pe săptămână, în intervalul orar 9:00-11:00. De menționat este și faptul că toate activitățile derulate sub egida Bibliotecii din Vacanță vor fi susținute de voluntarii Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”.
„Vara lui 2014 se anunță una extrem de plină . După ce în decursul anilor trecuți, vorbim acum despre cea de-a VI-a ediție a proiectului Biblioteca din Vacanță, acțiune pe care le-o propunem craiovenilor în această vară, am reușit să aducem multe generații de copii în bibliotecă, implicându-i în tot soiul de activități specifice atât vârstei cât și pasiunilor lor, sperăm ca în această vară sa aducem un plus de valoare și culoare acestui program, să le asigurăm elevilor un cadru optim și prietenos unde să poată desfășura activități foarte diverse, acoperind o paletă extrem de largă de îndeletniciri. În data de 1 iulie vom da startul acestui proiect.
Plecând de la desen, origami sau teatru și mergând până la exersarea limbii engleze sau însușirea unor noțiuni elementare de IT, amintim aici câteva dintre provocările și acțiunile educative la care sunt invitații elevii provenind din ciclurile primar și gimnazial. Nu este un secret pentru nimeni că perioada vacanței de vară este un interval extrem de îndrăgit de copii. Unul în care cei mai mulți dintre ei se îndepărtează de activitățile formative, de educație și dezvoltare personală. Cu toate astea, eforturile noastre de a le condimenta vacanța, de a răspunde așteptării lor în materie de activități inedite, ludice, s-au bucurat în anii precedenți de o prezență extrem de serioasă.
Privind retrospectiv, trebuie spus că nu puțini au fost cei care au participat la atelierele noastre, iar această realitate ne dă speranța ca și în această vară pragul bibliotecii va fi trecut de mulți prichindei dornici să se distreze și să învețe totodată, a declarat Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”.
Înscrierile pentru activitățile aferente Programului Biblioteca din Vacanță se desfășoară în perioada 20 – 27 iunie 2014, orele 8:00 – 16:00, apelând numărul de telefon: 0351441809. (S.M.)

Share and Enjoy:
 • Digg
 • Sphinn
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Mixx
 • Google Bookmarks
 • StumbleUpon
 • Tumblr
 • Twitter
 • Yahoo! Bookmarks
 • Yahoo! Buzz
Tags: limbi străine, competențe de it, ateliere de desen, teatru, biblioteca din vacanță, biblioteca judeteana alexandru si aristia aman, origami

Leave a Reply


Current month ye@r day *