BEJ Dolj organizează şedinţe de instruirea preşedinţilor şi locţiitorilor birourilor electorale ale secţiilor de votare

27/10/2014 4:00 pm0 comments

Biroul Electoral Judeţean Dolj organizează în zilele de 27 şi 28 octombrie 2014, şedinţele de instruire obligatorie a preşedinţilor şi locţiitorilor birourilor electorale ale secţiilor de votare din judeţul Dolj, aleşi prin tragere la sorţi, cu privire la sarcinile care le revin pentru buna desfăşurare a procesului electoral din data de 2 noiembrie 2014 pentru alegerea Preşedintelui României.

DSCF0479 DSCF0477

Prefectul Judeţului Dolj, Nicolae Sorin Răducan şi subprefectul Ionel Ciobotea, au participat luni, 27 octombrie 2014, la prima şedinţă de instruire obligatorie a preşedinţiilor şi locţiitorilor birourilor electorale ale secţiilor de votare din judeţul Dolj. De asemenea, au fost prezenţi reprezentanţi ai Autorităţii Electorale Permanente, Direcţiei de Statistică, Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean şi ai Inspectoratului de Poliţie.
Prefectul judeţului Dolj, Nicolae Sorin Răducan, a subliniat faptul că preşedinţii şi locţiitorii birourilor electorale ale secţiilor de votare au obligaţia să respecte legea pentru buna desfăşurare a procesului electoral.
„Am mandatul să vă aduc la cunoştinţă faptul că e necesar să respectaţi întocmai legea şi să îndepliniţi obligaţiile ce vă revin. Am convingerea că nu vom avea nici un fel de probleme, întrucât dumneavoastră, în mare parte, aţi mai participat, în calitate de preşedinţi sau de locţiitori, la alegerile din anii precedenţi şi aveţi experienţă. Guvernul a elaborat un set de hotărâri, iar Biroul Electoral Central o serie de decizii şi hotârâri pe care trebuie să le respectaţi. Pentru problemele de organizare a activităţii vă veţi adresa Comisiei Tehnice Judeţene”, a afirmat prefectul judeţului Dolj Nicolae Sorin Răducan.

Preşedintele Biroului Electoral Judeţean, judecător Maria Nicola, a făcut precizări privind atribuţiile şi responsabilităţile care le revin preşedinţilor şi locţiitorilor secţiilor de votare, precum şi modalitatea de completare a birourilor secţiilor de votare cu reprezentanţii partidelor politice parlamentare; preluarea materialelor pentru desfăşurarea procesului electoral, votul cu urna specială şi măsurile pe care trebuie să le îndeplinească în ajunul şi în ziua referendumului.
Totodată, directorul Direcţiei de Statistică Dolj, Carmen Isabelle Ispas, a făcut scurte precizări cu privire la modalitatea de transmitere, la orele stabilite, a prezenţei la vot.
În ceea ce priveşte repectarea legii, instructajul preşedinţilor şi locţiitorilor birourilor electorale ale secţiilor din judeţul Dolj a fost făcut de către comisar-şef Nicuşor Badea, inspector şef adjunct al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj şi general de brigadă dr. Constantin Florea – inspector şef al Inspectoratului de Jandarmi al Judeţului Dolj. (S.M.)

Share and Enjoy:
 • Digg
 • Sphinn
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Mixx
 • Google Bookmarks
 • StumbleUpon
 • Tumblr
 • Twitter
 • Yahoo! Bookmarks
 • Yahoo! Buzz
Tags: secţii de votare, biroul electoral judeţean dolj

Leave a Reply


Current month ye@r day *