Alege o carieră bleu – jandarm…

27/04/2015 12:07 pm0 comments

jandarmi prPentru sesiunea de admitere 2015, forma de învăţământ – zi, în instituţiile militare de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne, Jandarmeriei Române i-au fost aprobate pentru scoaterea la concurs un număr de 320 locuri, după cum urmează :

Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti:
– 10 locuri alocate Jandarmeriei Române pentru învăţământul cu frecvenţă –programul de studii universitare de licenţă „Drept”;
– 50 locuri alocate Jandarmeriei Române pentru învăţământul cu frecvenţă –programul de studii universitare de licenţă „Ştiinţe militare, informaţii şi ordine publică” (din care 2 locuri pentru romi, 2 locuri pentru maghiari şi 1 loc pentru alte minorităţi);
– 5 locuri alocate Jandarmeriei Române pentru învăţământul cu frecvenţă redusă – programul de studii universitare de licenţă „Ştiinţe militare, informaţii şi ordine publică”.

Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani – 125 locuri (din care 3 locuri pentru romi şi 2 locuri pentru alte minorităţi), astfel:
120 locuri alocate Jandarmeriei Române;
5 locuri alocate S.P.P.

Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni – 125 locuri alocate Jandarmeriei Române (din care 3 locuri pentru romi şi 2 locuri pentru alte minorităţi).

Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” – Boldeşti – Jandarmeria Română are alocat un număr de 5 locuri –maistru militar auto.

Totodată, Ministerului Afacerilor Interne i-a fost alocat la instituţiile de învăţământ ale M.Ap.N., care formează personal pentru nevoile M.A.I., un număr de 155 locuri, pentru care Jandarmeria Română recrutează candidaţi, după cum urmează:

Academia Tehnică Militară Bucureşti – 72 locuri alocate M.A.I. conform specialităţilor, astfel:

4 locuri – Armament, aparatură artileristică şi sisteme de conducere a focului;
1 loc – Topogeodezie şi automatizarea asigurării geodeziei;
3 locuri – Sisteme pentru baraje de mine, distrugeri şi mascare;
6 locuri – Blindate, automobile şi tractoare;
7 locuri – Construcţii şi fortificaţii;
7 locuri – Echipamente şi sisteme electronice militare;
17 locuri – Transmisiuni;
27 locuri – Calculatoare şi sisteme informatice pentru apărare şi securitate naţională;

Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu – 45 locuri alocate M.A.I. conform specialităţilor, astfel:

10 locuri – Managementul sistemelor de comunicaţii militare – Comunicaţii şi informatică;
29 locuri – Management economico–financiar – Finanţe-contabilitate;
6 locuri – Administraţie publică – Intendenţă;

Şcoala Militară de maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I” – 38 locuri alocate M.A.I. conform specialităţilor, astfel:

5 locuri – Armament şi instalaţii de lansare;
11 locuri – Tehnică de comunicaţii;
21 locuri – Operare şi mentenanţă echipamente de comunicaţii;
1 loc – Construcţii.

Recrutarea pentru cele 10 locuri alocate Jandarmeriei Române la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti pentru învăţământul cu frecvenţă –programul de studii universitare de licenţă „Drept”, se va realiza de către structura de resurse umane a Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj.

Pentru înscriere şi relaţii suplimentare, cei interesaţi se pot adresa, în zilele lucrătoare, între orele 09.00 – 15.00, structurii de resurse umane a Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj (Craiova, str. Alexandru Macedonski, nr. 7, tel. 0251/534223, interior 24419, 24412, 24657), sau pot accesa pagina web a unităţii la adresa www.jandarmeriadolj.ro.

 

Share and Enjoy:
 • Digg
 • Sphinn
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Mixx
 • Google Bookmarks
 • StumbleUpon
 • Tumblr
 • Twitter
 • Yahoo! Bookmarks
 • Yahoo! Buzz
Tags: jandarm, ministerului afacerilor interne, jandarmeria română

Leave a Reply


Current month ye@r day *